Mindfulness i Aarhus
Vil du gerne lære teknikker til at være fokuseret på arbejde og i din hverdag. Tackle eventuel angst. Lære at få mere ud af din tid, ved at være opmærksom på en ting af gangen. Have mere overskud, udstråling og ro?
Vil du gerne blive mere nærværende, huske bedre, få teknikker til at slippe stress og bekymringer, være mere rolig og øge din kreativitet? Så er mindfulness noget for dig. Et spændende ”redskab” som du kan udbygge hele livet.
Underviser er Birgitte Due : Kognitiv terapeut og Mindfulness instruktør via SAKT (sammenslutningen af kognitive og adfærdsterapeuter i DK ). Uddannet af Mark Williams, Ferris Urbanovski, Jon Kabat-Zinn, Antonia Sumbundu og hos The Mindfulness in Schools Project.
Du finder Birgitte Due i Høegh-Guldbergs Gade 133, Aarhus C tæt på Aarhus Universitet.
Mindfulness handler om at træne opmærksomheden og være mere tilstede i nuet med en undersøgende og accepterende tilgang.
I stedet for at bekymre sig om hvad der er sket eller vil ske og være forudindtaget. Mindfulness træner dig i at reagere mere hensigtsmæssigt på hvad end der opstår lige nu, om det er noget godt eller besværligt.
Hvad kan du opnå ved mindfulness ?
Mindfulnesstræning skaber fleksibilitet i tænkningen og accept og rummelighed trænes
Mindfulness forbedrer helbredet og fornemmelsen af tilpashed, det hjælper mennesker til at lære bedre, tænke klarere, præstere bedre og til at være mere rolige, mindre nervøse og nedtrykte.
Den positive effekt ved mindfulnesstræning kan forklares ved at du går fra fravær til nærvær, og at du får valgmuligheder.
Hvor du før var styret af ubevidste tanker og reaktioner, kan du i stedet lære at observere og være accepterende. Hvorefter det er muligt at træffe mere bevidste valg. Nærværet åbner op for din kreativitet og ide rigdom, som ellers ofte går tabt. ”Life is happening to you, while you are busy making other plans” John Lennon.
Den nyeste forskning viser at mindfulness meditation påvirker hjernen, så du blandt andet husker bedre og får større evne til at fokusere og tænke kreativt. Desuden er der påvist positiv psykologisk effekt af træningen ved stressreaktioner, depression, angst og kroniske smerter.
Eksempler på steder hvor jeg har undervist i mindfulness: ASO (Aarhus Symfoniorkester) Det Jyske Musikkonservatorium, Dalton Beton, Cowi.
Hvorfor kan det være svært at lære?
Fordi mennesker er prægede vaner, og er delvist ubevidste om kroppen, tankerne og følelserne. Derfor kan du ofte blive indfanget af uro og bekymringer om fremtiden og fortiden uden at være klar over det, og blive overvældet af grublerier og følelser der gør dig bekymret, bange og urolig.
Med tålmodighed kan du lære at være accepterende og venlig overfor dig selv. Det medfører at meget stress tages af dine skuldre. Du kan lære at bringe din opmærksomhed tilbage til nuet. På den måde bliver opmærksomheden trænet, og det bliver nemmere at styre dit fokus derhen, hvor du gerne vil have det. Hvis der er problemer fx på dit arbejde, skal de årsager løs-es, så hjælper det ikke, at du er mindful, hvis problemet er et andet sted.
Hvordan lærer du det?
Undervisningen i mindfulness er direkte oplevelses orienteret, og bliver lært ved at praktisere det selv. Du lærer meditationsøvelser og mindful yoga.
Du lærer at bruge din opmærksomhed på en mere fokuseret måde, på det der faktisk sker, om det er i kroppen, i tankerne, i følelserne, eller hverdags aktiviteter så som spise eller gå.
Undervisningen veksler mellem korte oplæg, øvelser og refleksion.
Jeg har undervist medlemmer af Aarhus Symfoniorkester i mindfulness, Rambøll, Dalton Beton og Artlab Aarhus og København.
For tiden underviser jeg mennesker med søvnproblemer, Det Jyske Musikkonservatorium, Musikalsk Grundkursus MGK Øst og individuelt i min klinik