Få hjælp ved angst, fobier, lavt selvværd, eksamensangst og stress hos Birgitte Due Aarhus uddannet kognitiv terapeut

Jeg kan hjælpe dig hvis du har problemer med stressrelaterede lidelser såsom angst, fobier og lavt selvværd. Der er håb for at få det bedre selvom du lider af  fx. socialfobi, panikangst, helbredsangst generaliseret angst etc. eller har somatiske lidelser som f.eks. søvnløshed, uro, spændinger, smerter og åndedrætsbesvær.

Jeg bruger hovedsageligt mindfulness, kognitiv adfærds terapi og Alexanderteknik som indgangsvinkel til disse problemstillinger. Det er vigtigt at få kroppen med ved stressrelaterede problemer, ellers kan kroppen holde på angsten.

Jeg har siden 1996 undervist mange hundrede mennesker individuelt og i gruppeforløb som lider af angst og fobier.Jeg har brugt kognitiv terapi, somatisk psykologi, mindfulness meditation og Alexanderteknik. Det er foregået dels på Jysk Fobi-Skole 1996 -2006 og senere på Angst- og Fobiskolen Viborg. 2008- 2014.

Nu foregår det i min egen klinik i Høegh-Guldbergs Gade 133, 8000 Aarhus C.

Det er tæt på Aarhus Universitet og Vennelystparken.

Kognitiv terapi Århus, kvinde går ned af grusvejen

Angst er almindeligt

Angst er en af de mest almindelige psykiske lidelser i Danmark, ca. hver 4 af os oplever det i løbet af vores liv.
Det er en helt naturlig reaktion på f.eks. fare og er med til at sikre vores overlevelse. Men nogle mennesker – flere kvinder end mænd reagerer hurtigere eller voldsommere på begivenheder, der almindeligvis ikke udløser angst. Heldigvis kan angsten reduceres eller helt afhjælpes.

Symptomerne på angst spænder vidt og tæller blandt andet:
psykiske symptomer fra let ængstelse og uro til panik, fobier, depression og dødsangst. fysiske symptomer som åndenød, hjertebanken, smerter i brystet, rystelser, svimmelhed, kvalme, ondt i maven og diarré. ”katastrofetanker”, om hvad der vil ske med én selv eller de nærmeste. undgåelsesadfærd, hvor man undgår eller flygter fra situationer og steder der er stressfremkaldende.

 

”Kan køre i bus og gå på gaden, føler mig o.k. som den jeg er. Er blevet mere glad. ”

”Bremses ikke så ofte af mine tanker, GØR det bare.

”Jeg frygter ikke længere de situationer jeg før gjorde, har lært at tackle det, med at være der hvor jeg er, mærke vejrtrækning og fødder, redskaber jeg er virkelig glad for.”

”Snakker med mange og nye mennesker. Ikke så mange negative tanker. Vil starte uddannelse.”

Årsager til angst

Hvorfor nogle mennesker udvikler angst vides ikke med sikkerhed. Men der er tale om en kombination af medfødt sårbarhed og forskellige stressfaktorer.

  • En arvelig sårbarhed – 20-30% kan sandsynligvis forklares ud fra arv
  • Belastninger under opvæksten – fx misbrug, vold eller mobning
  • Belastninger senere i livet – fx dårligt arbejdsmiljø, stress, depression eller dødsfald, skilsmisser etc.

Mennesker med et særligt følsomt nervesystem er mere tilbøjelige til at udvikle angst. Et følsomt nervesystem kan bl.a. hænge sammen med ubalancer i hjernens signalstoffer.

 

Kognitiv terapi Århus, samling af ure viser

”Mærker meget stor forandring. Har fået livet tilbage. ”

”Føler mig mere optimistisk og har mere tro på mig selv.”

”Videreudvikler mig, så jeg kan komme af med de sidste fobier.”

” Jeg har fået større selvtillid og større selvværd”

Kognitiv terapi Århus, kvinde underviser andre

Kognitiv terapi er effektiv mod angst. Du kan få behandling i min klinik i Aarhus.

Behandling af angst

Består af kognitiv adfærdsterapi, kropsterapi, mindfulness og psykoedukation dvs. at du får viden om angst og hvordan sammenhængen mellem tanker, følelser, kroppen og adfærden hænger sammen.

I behandlingen arbejder vi målrettet med hvordan angsten kan tackles her og nu, således at du kan genvinde din handlekraft og lære at klare situationer, du før har søgt at undgå.

Du får hjælp til at reducere eller helt afhjælpe din angst, så du kan vende tilbage til uddannelse, job og deltage i livet som du ønsker.

Hvis det skønnes nødvendigt arbejder vi også med at finde ud af hvor de svære tanker og følelser kommer fra – udspringer de fra en bestemt, måske enkeltstående, men skelsættende erfaring, eller har der været påvirkninger over tid, som har haft særlig betydning i vurderingen af dig selv.

Eksponering er en vigtigt faktor i angst behandling, her lærer du gradvist at udfordre din tolkning af omverden og dig selv, samt færdes de steder og i de situationer, som du før har undgået pga. angst.

”Jeg har ikke kørt i bus i 4 år. Nu kan jeg køre i bus”.

”Nu ser jeg ansigter, hvor jeg før kun så fødder, fordi jeg altid kun så ned i asfalten”.

”Jeg er blevet bedre til at styre angsten, hvor den før styrede mig”.

”Før var jeg kastebold – nu er det mig, der kaster bolden!”

 

Share This