Mange danskere plages dagligt af ondt i ryggen. 80% vil på et tidspunkt i deres liv opleve rygsmerter Tit affinder vi os med smerterne, enten i håbet om at de snart går væk, eller fordi vi tænker, at det nok bare er naturligt, fordi du bliver ældre og mere slidt.

Du kan få effektiv hjælp mod ondt i ryggen af Alexanderteknik, Uanset om der er tale om akutte smerter, kroniske smerter eller at du vil forbygge rygsmerter.

Du lærer at bevæge dig, sidde, stå, gå, bøje dig osv. på en bevidst og hensigtsmæssig måde. Og du lærer det så godt, at det kører på rygraden, altså bliver automatiseret, så du resten af livet selv kan vurdere og justere måden, du bevæger dig på.

Du skal beregne et minimum på 10 lektioner over 3 måneder.

Har du akut ondt i ryggen?

Jeg starter med at undersøge måden du bevæger dig på og dine kropstillinger når du står og sidder.

Typisk sker der det, at når du har ondt, så kompenserer kroppen, f.eks. vil en person med lænderygsmerter ofte ubevidst stivne i bækkenet. Dette fastholder problemet og skal derfor ændres så hurtigt som muligt. Ved akutte rygsmerter lærer du aflastende og afspændende stillinger. Du lærer også at bruge åndedrættet smertelindrende og arbejde med sammenhængen mellem din indstilling f.eks. bekymringer om dit helbred og hvordan det påvirker kroppen og smerteniveauet.

Vil du forebygge rygsmerter?

Med Alexanderteknik kan du effektivt forebygge rygsmerter. Du lærer den naturlige kropsholdning at kende, som du er designet til fra naturens side. Du lærer at bevæge dig efter dit sunde og naturlige bevægemønster. Dette er med til at styrke hele kroppen.

Holdningsmusklerne og coremusklerne de gule på den lille tegning. styrkes, når du har en god kropsholdning og bevægemusklerne som er åndedrætsmusklerne og musklerne i arme og ben kan derved blive frie til bevægelse. Det at kunne bære kroppen med holdningsmusklerne virker styrkende i stedet for at falde sammen og svække kroppen ved at hænge på led og ledbånd. I Alexanderteknik undervisningen vil hele din måde at bevæge dig på, din kropsholdning og dine kropsstillinger blive adresseret.

Videnskaben taler

En videnskabelig undersøgelse i Storbritannien med ca. 600 deltagere, viste at mennesker med kroniske rygsmerter fik reduceret antallet af månedlige dage med smerter– fra 21 til 3 – efter 24 lektioner af 30 minutters varighed i Alexanderteknik.

Et år efter undersøgelsens afslutning havde deltagerne stadig kun 3 dage med smerter.

Den gode og vedvarende effekt af Alexanderteknik skyldes at du får hjælp til selvhjælp. Du bliver guidet af mig og får gradvist opøvet en fintmærkende fornemmelse af din krop. Du lærer at skelne mellem hensigtsmæssige og uhensigtsmæssige bevægelser og kropsstillinger. Det er ligesom at få et kørekort til din krop.

Ifølge Sundhedsstyrelsens udgivelse af 2023 Sygdomsbyrden i Danmark. Koster smerter i lænderyggen 7,1 milliarder kroner i ekstraudgifter i sundhedsvæsenet om året til blandt andet behandling, pleje og medicin – og derudover 21 milliarder kroner i produktionstab. Smerter i lænderyg fører nemlig til langvarigt sygefravær og 4.200 ekstra ny tilkendte førtidspensioner årligt.

Nulstil krop og sind

Et aktivt hvil aflaster ryggen og lindrer hvis du har smerter.

Share This