Go to Top

Har du skuldersmerter?

Skuldersmerter kan have mange årsager ifølge Sundhed.dk  skyldes de fleste smerter overbelastning eller fejlbelastning.

Årsagen til overbelastning og fejlbelastning  kan skyldes forskellige faktorer.

  1. Hvis du har en sammensunken kropsholdning vil skuldrene få en fejlposition. Som forhindrer den naturlige brug af skuldrene og dermed giver grobund for smerter og betændelsestilstande.
  2. Hvis du har dårlige ergonomiske forhold, vil du ubevidst tilpasse dig omgivelserne. Et eksempel kan være at din computerskærm står for lavt, og   at du synker sammen for at kunne se på skærmen. Eller du arbejder med noget der står for højt, og at du derfor løfter dine skuldre for at kunne nå objektet
  3. Afstanden til det du arbejder  med er for langt borte, og du trækker skuldrene med frem .

så de ikke sidder i deres naturlige position.

  1. Du foretager de sammen bevægelser – (ensidig gentaget arbejde ) om og om igen evt. i et højt tempo, som blot øger belastningen på skuldrene.
  2. Du er presset fysisk eller psykisk og reagerer ved at spænde i kroppen. Det resulterer ofte i at skuldrene bliver løftet op.

Hvis dine skuldersmerter skyldes andet end overbelastning eller fejlbelastning, f.eks. en skade ved fald på cykel. Kan det at få rettet op på kropsholdningen, lære naturlige bevægemønstre at kende, blive afspændt og smertelindret.  Ved hjælp af akupunktur, vil det hurtigere hjælpe dig tilbage til at blive rask igen.

læs mere om skuldersmerter her

  bdue@stofanet.dk   29800047