Go to Top

Har du nakkesmerter?

Nakkesmerter skyldes ofte at hovedet ikke er i balance. Set fra siden vil hovedet ofte være trukket frem foran lodlinjen. Det overanstrenger nakke- og skuldermusklerne. Hovedet er tungt, det vejer 1/10 del af kroppens samlede vægt, altså 6 kg. ved en person på 60 kg. Det er en stor belastning at være udsat for i de vågne timer.  Hvis du spænder i nakken i dagens løb, vil din spændingsgrad falde når du sover, men ikke nødvendigvis så meget at du kommer på nul spændinger. Den spændingsgrad der er nødvendig for at holde hovedet oppe, kan du slippe i søvnen, men ikke den unaturlige spændingsgrad. Det er derfor at nogle mennesker med tiden bliver mere og mere spændte i nakken.

En anden årsag til nakkespændinger kan være forårsaget af synet. Der hvor vi kigger hen, vil kroppen gerne følge med. Når vi sidder med mobil telefonen, en tablet eller en laptop og ser på skærmen. Der skal vi være meget bevidste om at holde os ranke, og bruge øjnene eller hoved nakke leddet i stedet for at trække hovedet frem og synke sammen for at kigge på skærmen.

En tredje årsag kan være kæbe- og tyggemuskel spændinger, som påvirker halsen og nakken og er årsag til mange spændinger i hele området.

læs mere om nakkesmerter her

  bdue@stofanet.dk   29800047