Go to Top

Marianne Madsen

Marianne Madsen

Marianne Madsen fortæller om hvordan Alexanderteknik har hjulpet hende efter hun brækkede hoften

I 1994 var jeg så uheldig at falde og brække min ene hofte, hvilket medførte en skævhed i ryggen som bevirkede, at jeg fik det meget dårligt rent fysisk. Bl.a. havde jeg svært ved at sidde på en stol i mere end 10 minutter ad gangen, hvilket tvang mig til at rejse mig og gå rundt hele tiden.

Min daværende kiropraktor Torben Bønnelykke anbefalede mig derfor, pga. mit konstante ubehag, at tage kontakt til Alexanderlærer Birgitte Due. Det blev en meget positiv oplevelse for mig. Allerede efter første time kunne jeg mærke en bedring i kroppen, bl.a. fordi Birgitte lærte mig at trække vejret rigtigt, så maveregion og lændeparti blev mere afslappet. Efterhånden fik Birgitte via Alexanderteknik lært mig at ændre dårlige vaner. Bl.a. lærte jeg at gå, stå og sidde på den mest hensigtsmæssige måde, hvorved der er blevet løst op for tidligere hæmmende spændinger.

Mine bevægelser er således blevet mere frie og jeg har fået en bedre og mere naturlig balance i kroppen. Desuden vil jeg gerne sige at det ikke kun er den fysiske del Birgitte fokuserer på i forløbet, men ”hele personen”, hvor også den mentale side gennem samtale, nærhed og omsorg, bliver et vigtigt led i Birgittes undervisning.

Det er nu 4-5 år siden jeg gik hos Birgitte, og jeg har det stadig godt. I dag har jeg ingen problemer med at sidde på en stol i 1 1/2 time ad gangen, så længe jeg blot af og til skifter stilling. Ydermere synes jeg faktisk, at jeg har fået en mere harmo- nisk krop, hvor langtidsvirkningen bl.a. har fået nogle stationære hævelser i anklerne til næsten helt at forsvinde. For mig har Alexanderteknik været en investering i et ”godt liv”, samt et led i en spændende selvudvikling, og jeg kan kun varmt anbefale Birgitte Due som den bedste og mest seriøse lærer indenfor dette felt.

Har man yderligere spørgsmål er man velkommen til at kontakte mig på e-mail: ma_madsen@hotmail.com

Med venlig hilsen
Marianne Madsen