Go to Top

Lægens mening om Alexanderteknik

Lægens mening om Alexanderteknik

Alexanderteknikken er kendt indenfor lægeverdenen og derfor anbefaler mange læger deres patienter at gennemgå et undervisningsforløb.

Alexanderteknikkens mål er opnåelige og veldokumenterede og der er megen forskning som viser, at teknikken er effektiv

til lindring af smerter og stress, der skyldes indgroet dårlig holdning og uhensigtsmæssige bevægelser. Forskning fra 2008 viser at Alexanderteknikken hjælper til lindring af kroniske rygsmerter og giver varige forbedringer. Læs mere om dette i denne pressemeddelelse offentliggjort i British Medical Journal.

Tidligere har forskning viser lignende resultater. I 1994 blev der på Kingston Hospital i London indledt et forsøg, der viser

at Alexanderteknikken hjælper til at lindre kroniske rygsmerter. Forskning fra 1992 på universitetet i Columbia i USA viste,

at en gruppe raske voksne, der fik undervisning i Alexanderteknik, forbedrede deres vejrtrækningsfunktion betydeligt, mens en gruppe, der ikke fik undervisning, ikke viste nogen forandring. Og på Tufts University i USA udførte et hold forskere adskillige undersøgelser mellem 1960 og 1980 ved hjælp af røntgenbilleder, der viste, at patienters nakkemuskler blev længere og var mindre spændte efter indlæring af Alexanderteknik.

På University of Herfordshire i England gennemførte man i 1997 en undersøgelse af Alexanderteknikkens virkning til lindring af funktionsnedsættelse og depression hos patienter med Parkinsons syge. Resultaterne viste en betydelig forbedring, men der skal yderligere studier til for at bekræfte disse resultater.

  bdue@stofanet.dk   29800047