Go to Top

Kranio-Sakral Terapi

Kranio-Sakral Terapi KST Aarhus

Hvad kan Kranio-Sakral Terapi hjælpe på

Kranio-Sakral Terapi kan hjælpe på: hovedpine, migræne, whiplash (piskesmæld), hjernerystelse, smerter i ansigtet, kronisk stress og muskelspændinger, stressbetonede koncentrations- og hukommelses-problemer, led – og muskelsmerte og motoriske og psykiske problemer hos børn. Kranio-Sakral terapien giver vitaliteten et løft og har en almen gavnlig virkning på ens velbefindende og livskvalitet. Kranio-Sakral Terapi kan hjælpe børn med indlæringsmæssige, motoriske, og psykiske problemer.

Baggrund

Kranio-Sakral terapien KST udspringer fra en osteopatisk (manuel-medicinsk) metode, som bygger på en rytme, der ligesom hjertets eller åndedrættets rytme kan mærkes over hele kroppen. Rytmen kaldes den Kranio-Sakrale puls og har en hastighed på 6 til 12 slag i minuttet, hvormed cerebrospinalvæsken (hjernevæsken) pumpes rundt omkring hjerne og rygmarv, mellem kraniet og korsbenet (sacrum).
Kranio-Sakral Terapi bygger på den blødeste berøringsteknik man kan forstille sig, dvs. 5 grams tryk. Filosofien er at kroppen har de nødvendige ressourcer og er selvkorrigerende. Hvis kroppen får de rigtige signaler, vil den rette sig selv. Nogle er blevet hjulpet med én behandling, andre får først en væsentlig bedring efter flere behandlinger. Kranio-Sakral Terapi kan kombineres med andre behandlingsformer, og har blandt andet vist sig at have en gavnlig virkning på en igangværende medicinsk behandling.

Kranio-Sakral Terapi behandling med fokus på kroppens rytme

Kranio-Sakral Terapi, også forkortet KST, er en meget blid, men også dybtgående manuel behandlingsform, som arbejder med kroppens egen puls med det sigte at påvirke kroppen til selvhelbredelse.
Den Kranio-Sakrale puls bliver også kaldt “livets åndedræt”, fordi den kan opfattes som et udtryk for en persons vitalitet, og forandringer i denne rytme kan derfor medføre forandringer i både krop og sjæl. Ved hjælp af terapeutens blide tryk kan kroppen ofte selv rette ubalancer som kan være opstået efter slag eller stød, influenza, chok eller andre påvirkninger.
Behandlingsformen, der blev opdaget af den amerikanske læge William Sutherland for hundrede år siden, er siden
blevet videreudviklet verden over. Kranio-Sakral Terapi udøves i dag af læger, sygeplejersker, fysioterapeuter og
alternative behandlere, men anvendes også af pårørende til ulykkesramte eller af forældre til børn med funktions-nedsættelser.

Hvordan foregår Kranio-Sakral terapi KST?

En behandling varer cirka en time hvor klienten ligger afslappet på en briks mens behandleren med nænsomme berøringer løsner op for spændinger og blokeringer, især omkring hoved, rygsøjle og bækken. Klienten oplever ofte en dyb afslappelse, en nærmest meditativ søvn. Som reaktion på behandlingen oplever mange klienter efterfølgende en udrensning af kroppen, forbigående træthed og lignende. Disse reaktioner aftager hurtigt og er kun
tegn på, at kroppen begynder at slippe sine problemer. Der kan ske en bearbejdning af ubevidste gemte traumer, såfremt kroppen er parat til at slippe disse.

  bdue@stofanet.dk   29800047