Go to Top

Hvad er Alexanderteknik

Hvad er Alexanderteknik

25Da den unge australske skuespiller Frederick Matthias Alexander mistede stemmen, søgte han hjælp, men ingen medicin eller kur kunne løse hans problem. Alexander besluttede sig derfor for at helbrede sig selv.

Gennem indgående studier af sig selv foran et spejl opdagede Alexander, at hans kropsholdning var årsagen til stemmeproblemerne. Alexanders dårlige kropsholdning var et resultatet af tillærte dårlig vaner, der hæmmede ham væsentligt i at tale frit, i at trække vejret ordentlig og i at bevæge sig frit.

Dette var starten på den holdnings- og bevægelseslære, der siden er blevet kendt over hele verden som Alexanderteknik, en teknik der i dag er anerkendt og hvis effekt er dokumenteret gennem adskillige videnskabelige undersøgelser.

Alexanderteknik lærer dig at blive bevidst om din kropsholdning, dine bevægelser og vaner og hvordan din vurdering har 26indflydelse på muskelspændinger, følelser og tanker. Alexanderteknikken bliver af nogle sammenlignet med meditation, nærvær i bevægelse.

Arbejdet med at være til stede i nuet, har som positiv sideeffekt en afspændende virkning på musklerne og hjælper dermed på mange typer af problemer, såsom hovedpine, smerter i led og muskler, ondt i ryggen, museskader m.m.

Alexanderteknikken har også vist sig meget gavnlig som en kropslig indgangsvinkel til at arbejde med problemer så som angst, stress, vold og depression.

 

  bdue@stofanet.dk   29800047