Go to Top

Mathilde

Mathilde

Mathilde fortæller om hvordan hun kom af med sin angst for slanger
En krop der ryster. En puls der stiger. Tåre der presser sig på. Tanker der flyver af sted til et sted hvor ens realitetssans helt er forsvundet. Dette var min reaktion på bare at høre ordet, se en tegning af dyret, se et billede af dyret eller endnu værre, se det i fjernsynet. Egentlig skulle man tro at det at have en fobi for slanger og snoge ikke påvirker ens hverdag, da der jo ikke er mange af dem her i Danmark, men når bare en tegning eller ordet kan få en til at reagere så voldsomt, bliver det et problem. Jeg havde derfor prøvet forskellige ting for at komme af med min angst, men desværre uden held. Jeg kontaktede derfor Birgitte Due for ca. 1½ år siden, der på det tidspunkt arbejdede ved Jysk fobi skole i Århus. Sammen skulle vi få min fobi til at forsvinde med det mål, at jeg skulle få et afslappet forhold til slanger, dog med den respekt man nu skal have for et farligt dyr.

Birgitte lærte mig flere metoder som jeg kunne tage i brug når jeg blev bange. En var, at jeg ikke måtte få nogen til at beskytte mig mod de fiktive slanger der opstod i mit hoved, forsaget af nogle gange ingenting. Denne metode fik jeg allerede brugt efter den første gang hos hende. Inden jeg tog ned til den første konsultation havde jeg lavet en aftale med min kæreste, om at han skulle komme at hente mig, når jeg ringede efter ham. Så jeg ikke skulle gå de 200 meter der var hjem til ham alene, mens jeg havde slanger i mine tanker. I stedet besluttede mig for at afprøve metoden og gå det lille stykke alene. Det resulterede i at jeg stolt kom hjem til ham efter at have klaret det selv. Efter hver gang fik jeg nogle små opgaver og metoder jeg skulle bruge til gangen efter. Jeg var hos hende ca. 6 gange. Efter sidste konsultation tog vi i Grenå Zoo for at kigge på deres slanger, noget jeg aldrig før har kunnet! På et tidspunkt stod vi og små grinede mens vi forestillede os hvilke fine tasker og bælter der kunne blive ud af nogle af slangerne. Det var også med til at jeg slappede mere af. Det var en enorm sejr for mig.

Under hele forløbet tog vi tingene i mit tempo, jeg følte mig aldrig presset ud på et sted hvor jeg ikke kunne følge med. I dag har jeg et helt naturligt og afslappet forhold til slanger. Jeg kan sidde og skrive dette uden den mindste angst. Jeg kan se natur programmer uden at frygte for at der lige pludselig bliver filmet på en slange. Jeg flygter ikke længere når der er nogen der snakker om slanger. Jeg kan få ordet ”slange” ud over mine læber! (Mathilde)

  bdue@stofanet.dk   29800047