Go to Top

Katrine Mæhl

Katrine Mæhl

Katrine Mæhl fortæller om hvordan hun lærte at tackle stress
Jeg begyndte at gå hos Birgitte Due i efteråret 2006, hvor jeg var gået ned med stress. Jeg kunne ikke mærke mine følelser, psykisk såvel som fysisk. Kunne ikke mærke sult og følte ikke jeg rigtig kunne være mentalt tilstede når jeg var i selskab med andre, fordi mit hoved konstant var fyldt med tanker om ting der ikke ville blive færdige hvis jeg ikke straks gav mig i kast med dem.

Birgitte har lært mig forskellige øvelser til at tackle dette. F.eks. en vejrtrækningsøvelse som jeg laver morgen og aften, som virker beroligende. Den kan bruges ved pludselig ´stress anfald´ og dulmer det betydeligt. Jeg har også fået en ´body scan´ cd, der fungere sådan at man sætter/lægger sig godt tilrette og en stemme på cd’en går så kroppen langsomt igennem så man får sat fokus på hver enkel kropsdel og derigennem bedre kontakt til kroppen, som jeg i mit tilfælde havde meget dårlig kontakt til da jeg begyndte. Jeg har blandt andet også lært en lille 3 minutters meditation der sætter fokus på krops- og sindstilstanden. Denne har været utrolig god for mig, og jeg bruger den ofte hvis jeg begynder at føle mig ved siden af mig selv.

Jeg har været hos Birgitte 8 gange fordelt over knap 3 måneder og har nu fået det godt igen. Faktisk bedre end jeg har haft det i et godt stykke tid. (Katrine Mæhl)

 

  bdue@stofanet.dk   29800047